Kødfri-sovs

At være pescetar eller veggie

Jeg har nu levet som pescetar (vegetar der spiser fisk) i 8 måneder. Jeg kan dog bedre lide at kalde mig veggie, for det er få ting der er fra dyr som jeg spiser.
Jeg spiser en sjælden gang i mellem æg, fra fritgående økologiske høns og så spiser jeg ost i mange forskellige former. Men ellers lever jeg af planter og en gang i mellem knækbrød. Min mælk og smør er lavet på planter. Jeg holder mig for så vidt muligt fra forbehandlede fødevarer, men ikke 100%. Jeg tåler ikke laktose og jeg har en dårlig tolerance for gluten.

pige-m-hjerteballon

Mange tænker det er for svært, at man føler sig anderledes, at man ikke kan gå ud, at man bliver set ned på.
Og opgiver så lysten til at ændre på sin kost, udelukkende pga andre mennesker.

Gør det du har lyst til, de mennesker der virkelig respektere og holder af dig, er helt ligeglade med hvordan du spiser.
Tag selv din egen mad med, så du ikke føler du ligger en byrde på andre.
Lad være at “undskylde” eller bortforklare hvorfor du har valgt at leve som du gør, beslut hvad dit svar er til folk der bare spørg og hav et kort, venligt svar klar. Det kunne fx være “jeg har det bare bedst sådan”, og så lukker det ligesom debatten der. Og så diskuter kun kost i trygge omgivelser med folk der gider høre om det.

For mig giver det en tryghed og tilfredsstillelse at føle jeg gør det bedste for mig og min krop. Når nu min krop har sagt den ikke ønsker laktose og gluten og med en familie med blodpropper, så har jeg fået de hints jeg skal bruge for at leve som jeg gør. Jeg elsker min mad og jeg går ikke og føler jeg går glip af noget. Og så er jeg sjovt nok blevet rigtig glad for at lave mad. Efter at det blev gode råvarer jeg står med, så nyder jeg tiden jeg laver mad, også selvom det kun er til mig. Det er super hyggeligt og sjov at eksperimentere, også selvom det nogle gange bliver uspiseligt.

den-plantebaserede-kost-forside

Jeg nørder i kost og man bliver aldrig færdig. Denne bog “Den plantebaserede kost” kan jeg varmt anbefale, den er super god, hvis man gerne vil have indsigt i hvad de ting vi spiser faktisk tilføjer vores krop. Vi kan blive meget bedre udgaver af os selv og leve længere, hvis vi gider gå op i det, og ligesom janteloven, så giver det ikke mening at det ikke er meget respektabelt virkelig at gå op i at blive sund og leve længe.

Mange sygdomme kan vi helt undgå og mange kan vi kurere, kun med den rette kost. Men foruden reelle sygdomme, så vil den rette kost hjælpe på humørsvingninger, træthed, søvnløshed, energiudsving og stress. Så jeg er ligeglad hvad andre mener om min kost, den er perfekt til mig, og jeg er vigtigst for mig!

Du bør også være vigtigst for dig!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kødfri-sovs