Ærligt indlæg om slik, ædegilde og ubehag

3 år inde i kostændringen

2017-04-23-18-30-44

Facebook kom lige til morgen med et minde, der fortalte mig at det er 3 år siden jeg startede med at ændre min kost. Dengang var det med LCHF, derefter blev det Paleo for så at havne i den modsatte grøft som fleksitar (vegetar der spiser fisk). Nu efter 9 måneder som fleksitar, føler jeg mig klar til at få spist det sidste fisk i huset og derefter leve som ren vegetar og jeg kan mærke det ikke ender der, det er en rejse. Men nu har jeg fundet vejen, kursen vil ikke blive ændret, men bygget på, eller af er det nok nærmere.

Jeg vil gerne havne et sted henne mod vegansk kost, men på et niveau hvor jeg mener det giver mening for dyrevelfærd, sundhed og miljø.
Jeg har intet behov for at blive fanatisk. Jeg ser desværre at ordet veganer bliver negativt ladet, af en fanatisme der ligner religion og det syntes jeg er virkelig ærgerligt.
Jeg tror vi når længere ved at fokusere på hvad vi selv gør, og ikke forsøge at pådutte andre. Det er super godt der er blevet så meget opmærksomhed omkring det, både fra politikere, dokumentarfilm osv. Vi har brug for det også rammer sundhedsvæsenet, skolerne, daginstitutionerne osv.
Det jeg tror “forsvinder” fra min kost med tiden er de få mælkeprodukter der er tilbage i min kost, som værende ost og en smule skummemælkspulver i min yndlingskakao, samt få økologiske æg fra fritgående høns, ja og så selvfølgelig fisken. Men det er de eneste animalske fødevarer der er tilbage i min kost.
MED MINDRE man spørger en tro veganer, så kan der være animalske ingridienser i slik jeg spiser, knækbrød jeg indtager trods laktosefri, gødning på mine grøntsager, kontakt i tilberedningen osv osv…..dér forestiller jeg mig ikke havne – nogensinde. Men altså man kan aldrig vide. Jeg har ikke på noget tidspunkt kunne se denne rejse mere end få meter frem ad vejen…..

Det startede faktisk med hestene. Det var dem jeg startede med skulle fodres, kun med fødevarer som gjorde dem noget godt, intet fyld i form af skadelige fødevarer.
Fik derefter fokus på hvad jeg kunne tilføje for at gøre det endnu bedre. Så kom der nogle sygdomme ind over, og fokus blev om jeg kunne “behandle” disse med korrekt kost og livstil. Og det kunne jeg, nu med flere ting. Urterne har været en stor del af en sund hest hos mig, i mange år. For nylig er jeg så blevet meget interesseret i at lære mere om urter og finde ud af hvad jeg kan plante på folden, så hestene selv kan styre det og leve i et mere naturligt habitat.
Jeg føler at jo mere viden jeg får om urterne til heste, så vil det på et tidspunkt begynde at pege på mig også lige som det er sket med kosten, og jeg vil begynde at lære om at blive sundere med de rette urter til mennesket også.

Jeg træner 5 dage om ugen, og her efter 6 mdr. så er det blevet en fast del af livet, som jeg ikke længere ser som en sur pligt, men som en gode jeg giver min krop og sjæl.
Jeg elsker at se at musklerne begynder at kunne ses, det er virkelig en stor forskel for mig at opdage at tynd slet ikke var målet, da jeg ikke syntes det er smukt. Men det er muskler!

Lige nu trives jeg STORT. Jeg ved hvad jeg skal gøre hvis jeg vil tage mig, jeg ved når jeg går den forkerte vej, og tager derfor et aktivt valg.
Så når jeg bliver noget der kommer til at ses på vægten, så er det overvejet. Jeg vælger at det er det jeg vil på det givne tidspunkt og kender konsekvensen.

Jeg taber fedt og gainer muskler! 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ærligt indlæg om slik, ædegilde og ubehag