Kosttilskud

Aquafaba forsøg :-O

Jeg troede jeg skulle lave et lækkert opslag om denne underlige ingrediens, aquafaba. Men den floppede, så jeg håber jeg vender tilbage med en succes, men nu får I fiaskoen, den skal da også med, men derfor ingen opskrift!

Aquafaba er kikærtevand, eller bønnevand, hvilket lyder ret ulækkert. Men man har fundet ud af det opfører sig som æggehvider og kan derfor foruden at kunne bruges i bagværk, frikadeller osv. så kan de piskes til skum og anvendes til fx flødeboller og marengs. Jeg har vidst dette længe, men har simpelthen syntes det var for uappetitligt til jeg gad forsøge. Men efter at der blevet givet de skønneste flødeboller på arbejdet som jeg ikke kunne få, måtte jeg forsøge.

Første konstatering er prisen. Med god marcipan til bunden og god mørk chokolade til at hælde over, så blev indkøbet knapt 70kr. :-O Jeg ved så ikke hvor mange flødeboller det ville kunne give, da jeg (heldigvis) kun lavede 4 fordi det var et forsøg.

Oplevelsen af hvor hurtigt kikærtevand kan ændre sig fra en ulækker masse til en lækker luftig kridhvid skum er surrealistisk. Virkelig underlig men fed følelse.

2017-10-06-20-56-52 2017-10-06-20-58-42

 

Bundende er lækker marcipan der er stukket ud og har fået lidt tid i ovnen til at blive sprøde og lækre.

2017-10-06-20-56-46 2017-10-06-21-06-04

Så kom den lækre chokolade på. Den er lidt tung, det er svært med tyndt lag, men de faldt ikke sammen og var så klar til køleskab.

2017-10-06-21-11-48

Så kommer fiaskoerne 😉
Der var voldsomt meget aquafaba, så jeg tænkte det resterende kunne bruges til at lave marengs. Jeg lavede bare dutter og smed dem i ovnen, jeg læste IKKE opskrift.
Så jeg havde ikke forstået det skulle tørres og ikke bages i ovnen, så de “poppede” og vendte tilbage til ulækker kikærtevand, nu med sukker :-O

2017-10-06-21-12-39

Da jeg stod op glædede jeg mig til at tjekke mine flødeboller i køleskabet og blev slemt skuffet, da de var blevet omdannet til en tom chokoladeskal, påsat en klæbrig marcipanmasse indklistret i sukker kikærtevand :-O ØV ØV!!

2017-10-07-07-10-22

—-Når jeg har fundet ud af hvad der gik galt, kommer det til at stå her—
Men konklusionen er at jeg skal lave flere forsøg med aquafaba, måske ikke lige dyre flødeboller men andre ting.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kosttilskud