Kræftens bekæmpelse 10-kampen

eReolen

Jeg vil gerne begynde at skrive boganmeldelser her på min blog, da jeg sluger en del spændende bøger, men først vil jeg give en anmeldelse på hvor jeg får dem fra.
Der er fleste bøger hører jeg som lydbog, men få bøger læser jeg og dem køber jeg. Det er oftes bøger der handler om kost og videnskab, bøger som godt kan tåle at være flere måneder om at blive læst og som jeg gerne vil eje og kunne slå op i efterfølgende. Det er fx bøger som “The China Study” som er et af de største kost og sundhedsstudier der er lavet, eller “How not to die” som er skrevet af lægen Michael Gregor, som er virkelig dygtig til at sammenfatte de store studier så vi kan forstå dem. Begge bøger er på dansk. Og så køber og læser jeg alle mine rytter/heste bøger, også fordi jeg godt kan lide at have dem på hylden. Jeg køber Stephen King, men jeg læser dem ikke. Jeg startede med at købe Stephen Kings bøger da jeg var i tyverne og dengang slugte jeg dem alle. I dag fanger det mig ikke nok til at kunne læse dem, men jeg har alligevel valgt at fortsætte samlingen.

Lydbøger
Lydbøger er de bøger jeg sluger mest af. Når jeg læser bliver jeg hurtigt træt i hovedet, sådan virkelig hurtigt og så mister jeg fokus. Jeg har desværre aldrig fundet årsagen til jeg har det sådan, nu har jeg briller og jeg er ikke ordblind, men ikke desto mindre kan jeg kun læse 10-15 min før det går galt og så er der langt igennem en bog. Tilgengæld så går jeg rigtig mange ture og laver meget statisk fysisk arbejde, som fx at muge stalden, male, ligge gulv, slå græs osv. Og så er det simpelthen fantastisk at høre en god bog på samme tid.
Jeg elsker det.

lydtjenester

Tjenester
Jeg hører mine lydbøger via min iPhone og hovedtelefoner.
Længe var min foretrukne lydbogsapp Storytel. Den koster penge og der er virkelig mange bøger og tjenesten er stabil og fungerer rigtig godt. Der er ikke den store årsag til at det ikke blev Mofibo da det er samme stil. Der kan være bøger man kan finde i den ene og ikke den anden. Det fungerer let at købe en måned og komme ud af det igen, så jeg har fx brugt at købe en måneds Storytel i min sommerferie og så stoppet den igen, for at åbne den igen i en anden periode. Det er intet problem. Man kan komme ind og se hvad der ligger i Storytel uden at have betalt, man kan derfor planlægge at betale fordi der er noget bestemt man har udset sig at høre.

ereolen

Men nu har min foretrukne app i lang tid være eReolen.
eReolen er bibliotekernes tjeneste og den er derved gratis. Du skal bare ind og oprette dig et bibliotekslogin på bibliotekets egen hjemmeside, eller gå ned på et bibliotek. Så er du kørende og det hele er gratis og dét betyder virkelig ikke et ringere udvalg. Ihvertfald når jeg hører faglitteratur, er der masser og selvom det ikke er lige så hurtigt til at lande her, så er det altså heller ikke vildt langsomt. eReolen er derfor blevet min daglige app til lydbøger og har jeg en periode jeg har ferie eller skal lave et stort alene projekt med statiske fysiske opgaver, så kan det godt være jeg tjekker ud om der er noget i Storytel jeg skal høre og så køber lidt der.

Faktisk er jeg blevet så glad for mine lydbøger at jeg nu skal tænke over ikke altid at høre dem. For jeg kan jo ikke høre foråret på min tur når jeg går og er opslugt af en bog, så jeg skal huske også at slukke og sanse livet omkring mig, det er jeg igang med 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kræftens bekæmpelse 10-kampen