Er jeg den spedalske ved bordet?

Arla’s “mælk uden mælk”

maelk-uden-maelk-arla-foods

Bemærk: Link til TV2’s afstemning i bunden, gå endelig ind og stem.

Først da jeg så Arla’s kampagne “mælk uden mælk” troede jeg det var en aprilsnar, hvilke mange veganere gjorde. Måske var det bevidst fra Arla’s side at komme med den lige omkring 1. april, men det er sgu svært at gisne om hvad Arla tænker eller om de overhovedet gør det.

Én ting er at vi jo kan begynde at diskutere om mælk er sundt, vi er snart mange der er uenige. Men det vi ved med sikkerhed og det ved Arla jo også, det er at de ting som Arla mener der er sundt ved mælk kan vi sagtens få fra andre fødevarer.
Måske burde vi nærmere kigge på at mennesket som udgangspunkt ikke kan tåle mælk (laktoseintolerant) og det er en mutering af os der gør at nogle kan tåle mælk. 65% af jordens befolkning tåler ikke mælk (laktose) i Asien er det 90-95% da det ganske enkelt ikke er normalt og denne mutering derfor ikke er sket. I Skandinavien har vi været gode til at tilpasse os et samfund der mener vi skal drikke mælk, og derfor er det her omvendt, nemlig 90-95% der tåler mælk. Det er kun i Skandinavien vi mener mælk er så vigtigt, så mennesket lever nok fint uden….det gør Arla dog ikke.

Uanset hvor meget Arla prøver at slå det hen som humor, så er dette et desperat forsøg for en presset virksomhed og det er et dumt forsøg. Altså hvis det bare gik ud på at få opmærksomhed, ja så virker det, men det hjælper nok ikke bundlinjen. Jeg ser ikke denne kampagne gør noget som helst godt for nogen. Mælkedrikkere drikker ikke mere mælk af den grund, men tilgengæld får de endnu et skyts at genere “ikke mælkedrikkere” med. Og som veganer føles det bare som en optakt til krig. Det er den mest provokerende propaganda jeg længe har set og jeg syntes det er uacceptabelt. Når jeg på mit arbejde sidder med sælgere, så er de dårligste sælgere dem der taler nedsættende om konkurrenterne, dét er ikke en god måde at sælge på. Det viser bare at sælgeren, eller sælgerens produkt ikke er godt nok til at stå frem alene, og for så at se bedre ud, så taler man de andre ned….det er efter min mening smagsløst og nøjagtig det Arla gør her.

Naturli kunne jo gøre det samme med en kampagne der sagde “ingen har blødt, skreget eller lidt for denne drik!”, men jeg håber og regner med at de er meget mere respektfulde end det og deres varer klarer sig fint på markedet uden beskidte tricks.

Når Arla fremhæver deres bagtanke som “lidt af det hele er det sunde”, dét har jeg simpelthen aldrig forstået. Jeg ved godt det er “normen” også i min familie at tænke sådan. Det giver for mig ingen mening. Usundt bliver ikke sund bare fordi der kun er lidt af det. Tænk på hvor lille en pille er, hvor lidt kokain der skal til osv……”lidt af hvert” er for mig ikke en sund livsstil, slet ikke.

Nå men da veganerne er gået i krig mod Arla på denne (og de fleste er derefter blokeret for at skrive på Arla’s sider) har TV2 nu fået nys om historien og lavet en lille afstemning. Så kære læsere, smut ind og stem 🙂 her: http://nyheder.tv2.dk/samfund/2018-04-06-arla-i-maelkefight-med-veganere-mange-modstridende-sandheder-siger

Jeg vil lige slutte af med lidt informationer om calcium i fødevarer, taget fra Maria Fieldings hjemmeside:

calcium

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er jeg den spedalske ved bordet?