Forårsliv og liv i sjælen

Mine sundhedsapps

2018-04-20-09-59-17

Jeg er glad for tracking og jeg er glad for apps. Jeg prøver alle mulige og nogle holder, mange gør ikke. Men der er de der apps jeg altid vender tilbage til efter at forsøgt andre, de apps som passer mig og mit liv bedst. Så dem vil jeg gerne anbefale. Det drejer sig om apps der hjælper mig til at holde min plan for min krops sundhed.

Myfitnesspal

myf

Myfitnesspal har fulgt mig længst, i flere år faktisk. Den har fulgt mig i min proces i kostens forunderlige verden, gennem alverdens kure og livsstile og den har altid passet mig godt. I perioder har jeg betalt for et premium medlemskab, som fx da jeg ville have den til at hjælpe mig med LCHF kuren, men det meste af tiden har den været dækkende som en gratis tjeneste.

Der er mange årsager til at jeg er fan af denne app, og tro mig jeg har prøvet de fleste af slagsen.
Skal man fange mig skal tingene være i orden, det skal være fyldestgjort og stabil og det er den.
Apps hvor man indtaster mad skal have en stor database, for hver gang jeg søger efter en madvare og den ikke findes, bliver jeg lidt mere træt af app’en. Denne har en kæmpe database. Dernæst skal databasen være til at stole på. Databaser hvor man selv kan indtaste og dele bliver jo aldrig 100% korrekte, men det skal være overvejende korrekt og det skal være til at gennemskue. Hvis jeg har en app som siger der er 500 kcal i et æble, ja så gider jeg altså ikke den app. Myfitnesspal har lavet et lille skilt der sidder på fødevaren, hvis de står inde for at værdierne er korrekte.

myft

En anden vigtig faktor for mig er platforme. Jeg kan bedst lide at bruge tjenester som jeg både kan anvende på min computer og på min iPhone. Dette er rarest og dækker mit behov. Myfitnesspal har en 100% tjeneste online via computeren, samt via deres app. Så skal jeg fx lige indtaste jeg spiser et æble, eller noget med en stregkode, så anvender jeg min telefon, men skal jeg oprette en stor opskrift, så anvender jeg computeren hvor jeg har et bedre tastatur.

2018-04-20-10-00-33

De skal selvfølgelig være let at indtaste sine fødevare, tracke hvor meget man har tilbage samt få et fyldestgørende overblik – og det er det 🙂

Jeg sætter stor pris på at Myfitnesspal kan læse næsten alle stregkoder og jeg slipper for at taste alt muligt ind. Derudover sætter jeg pris på at den har styr på fx hvis jeg spiser et stykke Rågi knækbrød, så skal jeg ikke veje det, for den ved godt hvad et stykke vejer. Det gør at jeg får indtastet alt og ikke føler noget besvær ved dette.
Den giver mig et hurtigt overblik over min fordeling af indtagede makronæringsstoffer (fedt, protein, kulhydrat)i forhold til hvad jeg har angivet jeg skal indtage.

For mig er denne tjeneste (app) blevet helt uundværlig.

My Weight

myw

My Weight er en primitiv app, som jeg lige for tiden rigtig godt kan lide. Dette fordi jeg knokler på for at tabe et bestemt antal kilo på et bestemt antal uger og i denne kan jeg virkelig se hvor godt jeg klarer det, på den fede måde.

2018-04-20-09-59-28

På første billede som ses her, er de vigtigste fremgang i forhold til tid. Hvis fremgang er højere end tid, ja så ser det stadig ud til jeg når det, hvis den er lavere så skal jeg tage mig sammen. Når barren under vægten er grøn, så er jeg god….det er som at få en lille daglig stjerne.

2018-04-20-09-59-36

En anden visning den har, er denne graf (ja som I kan se så svinger min vægt lige så meget som alle andres). Den grønne linje er den jeg skal følge hvis jeg skal opnå mit mål inden for den angivne tid. Den røde er den gns linje jeg faktisk følger. Så lige for tiden, kan I nok se, går det rigtig godt og jeg er glad. Den top der peaker ud af grafen, ja det er påskefrokosten hos min far!! Så kan jeg lære det!

Health Mate

health-mate

Til sidst er der Health Mate. Jeg syntes egentlig nok ikke den er så fantastisk, men den opfylder behovet og det er altså den min badevægt er født med.
Dens primære funktion er derfor at fortælle mig hvad jeg vejer, hvor meget af mig der er fedt, vand, muskler og knogler, samt hvordan det ser ud i forhold til i går, sidste måned, sidste år osv.
Det fortæller den mig fint.

2018-04-20-10-01-11

Det er de 3 apps jeg anvender til at holde styr på mine indtag og min sundhed, i forhold til hvad jeg har besluttet og planlagt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårsliv og liv i sjælen