Naturli Cocoa

Jordens dag – 22. april

customlogo-gif

I dag, d. 22. april, er det jordens dag.
Jordens dag startede i 1970 i USA og dagen blev anerkendt i FN i 2009 som den Internationale Moder jord dag.
Desværre syntes jeg ikke denne dag har fået nok opmærksomhed i år, der er nogle få arrangementer, men man skal lede efter dem og hvis ikke man lige har Facebook der kommer og fortæller en om denne dag, ja så er der nok mange der ikke ved den er der og den BØR have fokus.

Vi skal passe på vores miljø, på vores jord.

Personligt at jeg på en rejse, jeg er virkelig meget mere miljøbevidst nu end for bare to år siden, men jeg ved også godt der er lang vej endnu. Der er stadig alle mulige områder jeg kan gøre bedre og jeg føler virkelig at der ingen tvivl er om at det kommer med tiden. Jeg føler at jeg hver dag bliver mere miljøbevidst, at i dag, når jeg står med et valg, så vælger jeg den miljø bevidste. Jeg syntes hele tiden der kommer noget, små ting, som jeg lige ændrer. Det sidste er at jeg har droppet indkøbsposer og bruger nu kun mine net. Jeg er klar over at der har været noget debat om hvad der er bedst, men uanset hvad poserne er lavet af, så er det bedste at genbruge den samme og mine net kommer til at holde i mange år.

Den veganske kost og livsstil ser jeg som den største gave vi kan give miljøet lige nu. Det batter SÅ meget i forhold til mange andre miljø tiltag, dette dog ikke ensbetydende med at vi ikke også skal gøre alle mulige andre ting. Vi veganere har ikke bare et fripas til så at være ligeglad med alle de andre miljø forbedringer vi kan foretage os.

Desværre har jeg erfaret at jo længere ud på landet vi kommer, desto mindre miljøbevidste er folk, hvilket kommer virkelig bag på mig. Jeg troede jo landmænd og mennesker der lever på landet, nyder og sætter pris på naturen. Men det jeg i stedet ser er at de bruger en masse gift, de smider (mange) dåser i naturen, de brænder hvad som helst af, de kører i uregistrerede gamle maskiner der oser sort og beskidt. De værner ikke om dyrelivet eller naturen og det syntes jeg er svært. Jeg ser en meget tørre miljøbevidsthed i byerne, måske er det bare tydeligere for dem, jeg ved det ikke. Men der er simpelthen en større bevidsthed. Der er flere veganere, flere miljøbevidste muligheder, større respekt for naturen og bevarelse af denne. Mere fokus på affaldssortering, større fokus på materialer og gift. Ja jeg undres.

Men i dag er det jordens dag og vi skal være bevidste, tænke over vore valg og i stedet for at bruge én dag, så bruge denne dag på at planlægge hvordan vi kan gøre det bedre det næste år.

Rigtig god miljøbevidst dag derude <3

jorden

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Naturli Cocoa