IKEA-boller i karry

Er sundhed logisk?

2017-07-30-18-08-18

Hvorfor er det at vi mennesker har så svært ved at se logikken i sundhed, er det fordi vi ikke ønsker at se det, fordi vi ønsker at blive narret for nydelsen eller er vi blinde for logikken?

Ja ja jeg ved det, det er noget nyt hvert år, noget nyt der slår os ihjel, noget nyt vi bør undgå, men der er også den logiske vej. Grøntsager, de tilføjer kroppen gode ting = sundt. Forbehandlede fødevarer fyldt med salt og sukker, det tilføjer ikke kroppen gode ting = usundt. Det er jo bare et eksempel og vi kan diskutere i mange dage om hvad der er sundt og hvad der er usundt.

Men vi kan alle blive enige om at hvis vi køber en plante og i stedet for vand giver den cola, eller energi drik, så DØR den. Dette kommer ikke bag på os, dette er forventet. Vi forventer at hvis vi ikke giver planten vand og særligt hvis vi giver den noget andet end vand, så dør planten. Men til gengæld forventer vi at vores krop kører lige så fint på cola som på vand. Vi erstatter vand med andre ting og undrer os over sygdomme, træthed osv.
Hvorfor kan vi ikke se det når det er så tydeligt?
Hvorfor tror vi at vi er anderledes end planter og andre dyr?

Tag nu hestefolket. Vi bruger en formue på det rette foder til vore heste og urter, kosttilskud osv er en kæmpe industri. Men de selv samme mennesker lever af junk. Hvis hesten skranter kigger de straks på foderet, vi retter hesten op med det rette foder. Hvis de selv skranter, så er de uheldige og må bare vente til det går over eller få medicin. Er vi blinde?

Lige nu gror planterne med lynets hast og vi ved at det er fordi de får vand og sol. Vil vi have stærkere og større planter, så får de lidt gødning. Gødningen skal passe særligt til de planter og så gror de, de bliver stærke og udholdende. Vand, sol og vitaminer, dét ved de fleste om planten, men hvad med os selv?

Vi giver vores børn tonsvis af sukker og forbehandlede fødevarer og syntes det er uretfærdigt og uheldigt når de bliver syge hele tiden. Vi ved alle hvad et immunforsvar er og vi ved alle at ikke alle i et rum bliver syge når nogen nyser. Dette er velbegavede mennesker, hvorfor ser de ikke logikken?

Vi får så mange informationer fra vores krop og det eneste vi skal er at stoppe op og lytte. Og derefter kan vi så beslutte om vi vil tilføje eller fratage sundhed. Men lyt først, så du gør et aktivt valg, så du tager ansvar for egen sundhed. Lige som hvis du beslutter at drikke dig fuld, så har du valgt at have det skidt i morgen. Kosten er lige sådan.
Får du migræne, er du træt, er du sur, har du ondt i dine led, er du oppustet osv…..så gennemgå din kost.
Er du alvorlig syg så kig på kosten, måske kan det ikke kurere dig, men hvorfor give sygdommen mere at leve af?

Men lad os ikke vente til vi bliver syge, det er da fjollet.
Der er rigtig mange ting sundhedsstyrelsen fraråder at spise EFTER du er blevet syg, eller skære kraftigt ned på. Dvs. vi ved udmærket godt hvilke ting der forringer vores sundhed, så hvorfor vente, hvorfor ikke give din krop de bedste forudsætninger nu, i dag.

Jeg ønsker for alle at de tager ansvar for deres liv, for deres sundhed, deres krop. Gør det, det er den bedste gave du nogensinde har givet dig selv.
<3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IKEA-boller i karry