Hørfrø kiks

Vandfaste – 4 døgn (96 timer)

faste_vand

Det var en god oplevelse at faste 48 timer og jeg ville gerne prøve en lidt længere faste. Særligt fordi når jeg læser om videnskaben bag fasten, så bruger kroppen af sukker og kulhydrat depoterne de første to døgn. Din lever og dit blod renses. Fra 3-4 døgn skifter kroppen brændstof og begynder at leve af fedtdepoter. Dette gør flere ting, den ene er åbenlys, jeg har haft svært ved at få min krop til at tage af mine fedtdepoter på trods af sund kost og træning, så måske kan jeg skubbe til noget med en lidt længere vandfaste. Derudover er det her de store sundhedsfordele kommer ind, samt er det når kroppen lever af fedtet at din sult ophører og din energi topper.

Jeg går ind i dette lige som sidst. Jeg har ikke en planlagt bagkant, men hvis jeg føler ubehag på nogen måde, så begynder jeg at spise igen. Jeg har bare slet intet ubehag og det er jeg virkelig glad for. Jeg kan huske for år tilbage, da jeg besluttede at udelukke al sukker og stivelse fra min kost, jeg fik en enorm hovedpine der varede i flere dage. Så det at jeg i dag kan udelukke alt og slet ingen ubehag føle betyder for mig at min krop er blevet sund og i balance. Til hverdag har jeg ikke udelukket alle forbehandlede fødevarer og jeg spiser også slik engang i mellem. Men min krop får ikke disse ting til hverdag og det mærker jeg også ved at få stort kropsligt ubehag når jeg så spiser fx slik og påvirker mit blodsukker voldsomt.

I løbet af de første 3 døgn af fasten er mit eneste “ubehag” at jeg ikke kan falde i søvn, jeg er ganske enkelt slet ikke træt. Normalt kan jeg bare læse og det bliver jeg altid træt af, men nu kan jeg bare læse og læse og min hjerne er helt frisk og vågen. Da jeg ramte de 48 timer hvor jeg stoppede sidst, blev jeg sulten, enorm sulten op til sengetid. Men med tanke på at sulten skulle forsvinde på 3. dagen holdt jeg ud og gik i seng.

Jeg syntes ikke sulten forsvandt og energien kom på 3. dagen, tværtimod. Jeg føler mig enormt frisk og energisk de første 36 timer, men så går det ned af bakke. På 3. dagen var jeg træt af vand, lidt dvask i kroppen og ret sulten. Men jeg gik dagen igennem og spiste en hjemmelavet hørfrøkiks inden sengetid. Igen havde jeg oplevelsen af at kunne læse aktivt meget længere end normalt og for første gang i fastedagene sov jeg tungt og trygt og vågnede kun en enkelt gang. Da jeg vågnede på dag 4 og stadig lå i min seng tænkte jeg at jeg da havde det virkelig skønt, kroppen føltes rar og hovedet klar. Men lige så snart jeg trådte ud på gulvet ramte en anden virkelighed mig, kroppen føles underlig, som om jeg gik på puder og mit syn føltes ringere end normalt. Jeg var ikke nået igennem tandbørstningen før jeg havde besluttet at jeg ikke kunne holde til kl. 21 om aftenen og derved havde fuldført 4 døgn, for jeg havde jo lovet mig selv at blev det ubehageligt så stoppede jeg.
Jeg drak noget vand og gik en lang tur med hundene. Min krop var tung og føltes langsom. Jeg pakkede en avocado, et æble, en banan og nogle bær og tog afsted til en 10 timers arbejdsdag. Men da jeg kom på arbejde sagde en kollega “You can do it, Anja” og så tænkte jeg, fanden heller, det er jo bare nogle timer før de 4 dage er opnået. Så jeg holdte dagen igennem og det var en hård dag. Jeg følte slet ikke det der beskrives når kroppen skifter brændstof til fedt hvor man skulle blive frisk og sulten forsvinde, jeg var fortsat tung og træt.

Efter 4 døgn (96 timer) satte jeg mig så med mit gudemåltid, som bestod af en sødekartoffel med røget paprika og en avocado. Det smagte som et luksusmåltid og jeg føler virkelig mine smagsløg og min duftesans er blevet forstærket disse dage. Det var skønt at få lidt mad.

2018-05-17-19-08-56

Men fasten er ikke ovre bare fordi man er begyndt at spise, man skal passe på sig selv og starte langsomt og sundt op, jeg føler mig absolut mere modtagelig både for alt godt og dårligt, jeg føler min krop suger det til sig jeg giver den og så vil jeg rigtig gerne give den vitaminer og mineraler og ikke pesticider og tilsætningsstoffer.

Så den første dag efter fasten startede jeg med en lækker grøn smoothie, se opskriften her. Den smagte helt fantastisk og jeg følte den passede på mig, hele mig. Et par timer efter spiste jeg en håndfuld mandler og til frokost spiste jeg en avocado. Alt smager skønt.

2018-05-18-07-23-54

Nu kommer der så nogle dage hvor man skal forlige sig med at vægten stiger hver dag, der skal jo være mad i tarmene og de forskellige depoter skal fyldes op igen. Men jeg håber jeg kan holde ét af de kilo jeg har tabt væk, nu må vi se hvordan min krop reagerer. Med mindre min krop reagerer uhensigtsmæssigt i tiden efter faste, så tænker jeg at det vil være en god ide for mig at tage sådan 4 dage to gange om året. Januar er nok en god måned til vinter fasten 😉 Men først skal jeg lige se hvad der sker de næste par uger.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hørfrø kiks