Rabarbersaft og rabarberkompot

Lækker sund, men kalorietung kage

2018-05-26-10-14-25

Når den søde tand skal dækkes og der skal drikkes veninde kaffe så skal man bruge en kage. Jeg vil gerne gøre det sundt, men denne gang ikke kalorielet. Faktisk måtte den gerne være tung, så man ligesom har dækket sit behov ved et enkelt stykke. Denne kage er chokoladerig, tung og sød og er perfekt med et syrligt tilbehør. Derfor er der her, foruden lidt hindbær, min hjemmelavet rabarber/jordbær kompot til. Det blev et perfekt match.

Ingredienser

100 gram valgfri mel
3 spsk kakao
150 gram dadler uden sten
3 bananer
2 spsk kokosolie (kan udelades for at sænke kalorieindhold)
½ dl stærk kaffe
2 Chia-æg
1 dl mandelmælk
100 gr 80% chokolade
50 gr hasselnødder
50 gr peanubutter

Blend alle ingredienser, foruden chokolade, nødder og peanutbutter.
Hak, halvdelen af chokoladen og alle nødderne, groft.
Bland chokolade og nødder i blandingen.

Ligges i et passende fad og gives 40 min i ovnen på 180 grader.
Køles først af på køkkenbordet og dernæst i køleskabet, først når den er helt kold toppes den.

Smelt 50 gr chokolade med peanutbutter, til det er en flydende samlet masse og hæld denne over kagen.
Sæt kagen tilbage i køleskabet.
Efter ½ time er den klar til servering.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbersaft og rabarberkompot