Veganske romkugler

Daily Dozen muffin

2018-05-28-19-37-12

Jeg vil rigtig gerne have et eller andet sødt og “tørt”, som jeg med god samvittighed kan spise til min eftermiddagskaffe. Når jeg savner brød eller kage, så er det fordi det er noget tørt og mere bastant end frugt er. Det er hvad jeg mener med tør. Når jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen, sidder jeg og kobler af med en kop kaffe før jeg begynder på diverse opgaver derhjemme og til den kaffe vil jeg gerne have noget der er sødt, lækkert, sundt og uden alt for mange kalorier. Efter at have prøvet at lave Daily Dozen kiks, så tænkte jeg at man måtte da kunne lave kage.

Denne muffin dækker dagens behov for hørfrø og krydderier. Derudover indeholder den halvdelen af dagens nødderation, samt frugt, bønner og fuldkorn, så dét kan man da kalde en Daily Dozen muffin.

Ingredienser til 7 muffin

1 banan
150 gram nødder
5 dadler uden sten
1 dåse kidneybønner
100 gram havregyn
1 tsk allehånde
1 tsk kanel
7 spsk hørfrø
2 spsk peanutbutter
2 spsk kakao

Fremgangsmåden

Hørfrø knuses sammen med kanel og allehånde.
Nødder hakkes groft og ligges til side.
De resterende ingredienser blendes til en masse.
Nødder blandet i massen
Massen fyldes i muffin forme og bages i ovnen på 180 grader i 40 min

Hvis man ikke kan lide den så tør, kan man eksperimentere med at tilsætte revet gulerod eller æble.
Én muffin indeholder cirka 240 kcal, fordelt på gode råvarer og næringsstoffer. Uden at på dit blodsukker og uden raffinerede fødevarer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske romkugler