Denne veganske plantebaserede krop kan løbe....det er da for vildt!

#3 Minimer olie – Det lille tip til et sundere liv

Tip: Drop olien

Hvad?

Drop olien i maden, på maden og omkring maden. Steg dine grøntsager i vand, lav dine frikadeller i ovnen, tilsæt avocado eller banan til bagværk. Der er mange måder at erstatte olien på. Hvis du står med en opskrift med olie, så prøv enten bare at udelad den, find noget fedtrigt at udskifte det med, Google for gode råd eller prøv at spørge i fora og på sundhedssider.

Hvorfor?

Der er mange grunde til at droppe olien.
Kaloriemæssigt gør det en kæmpe forskel. Det er skjulte kalorier som vi ikke tænker over når vi steger vores grøntsager i olie, men den olie der anvendes indeholder ofte flere kalorier end alle de grøntsager der steger i den, vi kan derfor let fordoble kalorierne i vores ret uden at få noget ud af det. Der kan være over 100 kalorier i en spiseske olie.
Sundhedsmæssigt så er olie en hårdt forarbejdet fødevare, som vi ved ikke er sundt for os. Uanset hvilken form for olie du anvender, vil den være hårdt forarbejdet og kroppen vil have svært ved at kende den, derfor mister fødevaren olien er lavet af sin sundhedsværdi for din krop.
Dr. Michael Greger omtaler olie som fedtstoffernes svar på hvidt sukker. Kigger vi på lydkrydset, er Oliven og Ekstra jomfruolie en gul lys fødevarer, og alle andre olier er en rød lys fødevare.

Hvad er det lille tip til et sundere liv?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Denne veganske plantebaserede krop kan løbe....det er da for vildt!