#4 Ugentligt kalorieindtag - Det lille tip til et sundere liv

To bøger og mine skygger

To bøger på samme uge, “Den medicinske seer” af Anthony William og “Madmentor” af Sofia Manning og Marie Steenberger.

Der er en grund til jeg omtaler disse to bøger i samme indlæg, så hæng lige på og prøv at læse videre.

Jeg har stor skygge (modstand) på spiritualitet og jeg læste den Medicinske seer, fordi jeg jo ikke kan udtale mig om noget jeg ikke har sat mig ind i. Anthony William er nemlig et selvudnævnt medicinsk medium, der får al sin viden fra en ånd der har talt til ham siden han var 4 år gammel. Dette i sig selv er svært for mig at tage seriøst og selvom jeg havde hørt om nogle af de kost og sundheds råd han har, er identiske med det jeg tror på er den sunde sandhed, så gik jeg en stor bue uden om denne bog. Men som sagt, jeg syntes jeg burde læse den for at kunne udtale mig.

Madmentor faldt jeg over fordi jeg kiggede efter coach bøger af Sofia Manning. Sofia er en meget anderkendt coach, som udbyder nok den højst anderkendte coach uddannelse herhjemme. Så da jeg opdagede at hun også har en mening om kost og sundhed, så måtte det studeres.

Først læste jeg Den medicinske seer og derefter madmentor og jeg er så forbløffet, forbavset og forundret over mine egne tanker, reaktioner og refleksioner at jeg slet ikke kan lade være at skrive dette blogindlæg. Måske får jeg trådt nogen over tæerne undervej, så fred være med det.

Selvindsigt og refleksion

Jeg ved godt at jeg er midt i en transation, jeg ændrer mig…..jeg ændrer mig meget. På den anden side, så ændrer jeg mig måske slet ikke, jeg finder bare mig selv og det der altid har ligget der, det jeg ikke har turde være, jeg finder mig selv og roen i at være lige hvad jeg har lyst til og brug for. Men alligevel så kom det godt nok bag på mig, at jeg igennem hele den Medicinske seer følte mig inspireret og nysgerrig, ingen skygger poppede op og når det lige blev lidt for meget med engle og hvad ved jeg, så føltes det bare som underholdning, der var ingen negativ energi på det. Det var der tilgengæld på indholdet af Madmentor, hvor jeg tog mig selv i at sige vrede ting højt ud i rummet. Jeg blev SÅ provokeret, irriteret og endda vred over den bog, den ramte nogle skygger jeg ikke helt har set og arbejdet med endnu. I mit arbejde med skygger har jeg altid sådan en følelse af der ligger noget under og under og under…..lag på lag i psyken og sjælen. Så når jeg møder en skygge, så er det fint og godt at arbejde med den, men det er endnu bedre at arbejde med den der ligger lidt mindre synlig under, eller den helt usynlige der ligger endnu dybere. Så derfor tager jeg imod disse forundringer med kys hånd, det er en gave at opdage en skygge man ikke helt har fået øje på roder rundt i en.

At mærke så tydeligt at skyggen mister sin energi, er første gang for mig. Det er vildt og jeg vil have mere….. jeg elsker det! Jeg har ikke engang brug for at opfinde en “undskyldning” eller forklaring for hvorfor jeg ikke bliver provokeret over et medium der taler med ånder og derved mener han kender sandheden om al sundhed for menneskeheden, det gør jeg bare ikke og det er okay.

Den medicinske seer

Anthony’s kostråd er jeg som udgangspunkt enig i, nemlig at vi bør leve af hele planter. At det at leve af hele planter modvirker sygdom og lidelser, helbreder og udrenser, samt at vandfaste er en god måde at rense ud i kroppen på. Jeg er heller ikke uenig i at en juice lavet af bladselleri, agurk og æble virker udrensende og jeg tror da gerne på det kan hjælpe med at fjerne tungmetaller og pesticider fra kroppen. Jeg syntes dog Anthony går lidt amok i hvor meget bladselleri juice vi skal have og at dette er det eneste rigtige. Der hvor jeg bliver uenig med Anthony i kost og sundhed er først og fremmest den sindsyge store mængde af kosttilskud, altså jeg forestiller mig en Y tallerken, hvor den øverste femtedel (som i dag er animalske) er fyldt op med kosttilskud. Jeg mener ikke vi har behov for alt dette. Anthony anbefaler 28 dage på kun rå frugt og grønt, dette vil være godt for alle, svært, men godt.

En del af bogen omhandler at tilkalde engle, denne del læste jeg bare som en underholdende fiktion og syntes det er fint hvis folk tror på dette, det skader jo intet.

Jeg har fuld respekt for at Anthony ikke foregiver at være andet end det han selv tror på. Han er ærlig og han blander ikke tingene sammen, han siger fx ikke at videnskaben har bevist ånden har ret, han fortæller sin historie som han oplever den og så kan man som læser tro på hvad man vil og man kan afprøve nogle af de ting han anbefaler eller lade være. Der er ihvertfald ingen tvivl i mit sind om at mange mennesker ville opleve stor forbedret sundhed ved at følge hans råd.

Madmentor

Sofias indledning i denne bog gjorde mig helt glad, dette var jo “bogen”, den lovede at kunne frigøre mit og andres fokus på mad, at leve uden at tænke over mad, uden en plan og stadig være sund og slank. Fantastisk, en frigørelse i mit sind. Jeg tænkte allerede her på hvem jeg skulle anbefale denne bog til. Men så blev jeg skuffet. I modsætning til Den medicinske seer, så syntes jeg simpelthen denne bog er uærlig. Den lover dig du ikke skal fokusere på mad og du ihvertfald aldrig skal på en kur og så fortæller den dig strenge regler om hvor meget du må spise og hvor ofte og den indeholder endda en kostplan og opskrifter. Ja jeg forstår det ikke. At frigøre sig fra at fokusere på mad, handler ikke om mad og det troede jeg var hvad denne bog skulle lære os.

Jeg mener at et af de dårligste kostråd der eksisterer er “alt med måde” og det er hvad denne bog anbefaler. Jeg bliver provokeret af, at Sofia i denne bog sætter vægt og kalorier på lige fod med sundhed, dette er ikke det samme. Det er ikke sådan at slanke mennesker er sunde og overvægtige og undervægtige mennesker er usunde, det er simpelthen forkert. De siger det ikke direkte i bogen, men når man anbefaler alle at det sunde vil være at spise “alt med måde” og inkludere McDonalds burgere osv i sin kost, ja så står jeg helt af. Igen og igen bliver der sagt “du skal ikke være bange for at tage på….” men hvad med at blive bange for at dø af en blodprop, forhøjet kolesterol, kræft og “bare” den inflammation der følger med. Ikke noget sted i denne bog syntes jeg der tales om sundhed. Hverken i krop eller sjæl, det er bare en ny plan for at passe ind i et ideal, hvor vi skal lade som om, at fordi vi ser godt ud er vi sunde, og fordi vi følger en madmentor plan i stedet for en diæt (hvad forskellen så er) så er vi mere frie i vores sind.

Min konklusion

Jeg har meget energi på når noget er uærligt, i denne kontekst at man foregiver at noget er noget andet end det virkelig er. Under min skygge på spiritualitet, ligger en skygge på uærlighed. Dette er en aha oplevelse. Når jeg ikke har kunne gennemskue hvorfor jeg ikke har skygge på fx at være en heks, men jeg har skygge på at være et medium. Så er det ærligheden der er forskellen. Da jeg ikke tror på at nogen fx kan tale med min hest, så syntes jeg det er uærligt, at tage penge for at komme og fortælle mig hvad min hest siger. Hvorimod en heks fx bruger urter og heksebryg for at forbedre egne forhold, hvilket ikke er uærligt.  Så når jeg er helt okay med at få gode alternative råd til at helbrede min hest med urter, men ikke er okay med at jeg få at vide, at hvis jeg tænker det, så sker det. Så er min skygge på dette uærlighed. Dvs. at hvis jeg kan finde spiritualitet som føles ærligt, så vil jeg kunne favne dette også og skyggen vil fade ud og miste sin kraft. Behøver jeg sige det….jeg elsker skyggearbejde.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#4 Ugentligt kalorieindtag - Det lille tip til et sundere liv