Kartofler med kokos sovs

Vegetarisk festival 2018

I dag tog jeg alene afsted til Vegetarisk festival på tiøren. Dét er jeg glad for at jeg gjorde. Altså jeg har ondt i maven fordi jeg har spist alt alt for meget, men det var en skøn oplevelse, som sendte mig hjem med en bunke nye refleksioner.

Jeg var til 3 foredrag, først var jeg til var med Vesanto Melina, det hed Plant-based nutrition and health. Hun talte om protein, B12, D-vit, jern osv. Hun talte om de myter der er og hvordan det virkelig hænger sammen. Hun var virkelig fin og hyggelig at høre på, men der var ikke så meget nyt under solen her.

Så jeg gik lige ud og hentede den is, jeg havde tænkt på siden jeg så et billede af den…. Se den lige 🙂

Jeg syntes dog det er helt vildt at man skal give 45 kr for en is, men for pokker den var god. Den var voldsom sød og man blev hel kvalm, men god var den.

Det næste foredrag var med Calina Leonhardt (neohippie), det hed Zero waste, veganisme og bæredygtighed og her gik mit hoved godt nok på overdrev. Calina talte om bæredygtighed, Zero Waste og minimalisme. Jeg sad med fuldstændig samme følelse om dette emne, som jeg for 2 år siden sad med om veganisme. Dengang tænkte jeg at hvis jeg blev vegetar var det “godt nok”, jeg ville jo stadig gøre en stor forskel og det var alt for uoverskueligt, ja nærmest umuligt at være veganer. Nu sidder jeg så som veganer og hører på Calina og tænker at jeg vil gerne fokusere mere på bæredygtighed, gøre mine fodspor på jorden mindre, men Zero waste og minimalisme er jo umuligt at leve et almindeligt liv med, og da heller ikke et liv som passer ind i mit. Så nu bliver det da spændende hvilket liv jeg lever, når jeg så om to år læser dette. Tak til http://neohippie.dk for at starte denne refleksion og tak for et godt foredrag.

Ja så gik jeg altså ud og spiste sweet potato fries, med vegan chili mayo fra http://greenburger.dk/   da det simpelthen er de bedste fritter der findes.

Pyyyhhhh så var jeg godt nok meget mæt, da jeg gik videre 😉

Det næste foredrag var med Tobias Leenaert, det hed How to Create a Vegan World og det var et fantastisk foredrag. Han var utrolig dragende at høre på, havde humor og så havde han bare fat i pointen. Det der betyder noget er det vi spreder. Hvis vi spreder dårlig samvittighed og skyldfølelse ændrer vi ikke verden, men kan vi finde den empatiske medfølelse for alle mennesker, som for alle dyr og bare få forrest, så vil flere følge. Han kalder sig The vegan strategist og har skrevet bogen How to create a vegan world. Den skal jeg læse.

Så var det tid til at tage hjem, og ja…hmmm så spiste jeg da lige lidt igen. En vegansk pandekage med vegansk nutella, whats not to like.

Flere timer efter skriver jeg dette og er stadig så stop mæt at jeg ikke har lyst at bevæge mig. Og nej, is, fritter og pandekager er ikke sundt bare fordi det er vegansk, men det er så sjældent jeg bare kan spise det jeg ser, som ser lækkert ud, at det slet ikke var til at styre 🙂

Det var en god oplevelse, jeg kommer igen til næste år. Tak til https://vegetarisk.dk/  for at lave denne festival. <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartofler med kokos sovs