Snasket kanelstang

På vej ind i et nyt årti

Mine største ønsker

Jeg reflektere altid over året der er gået og forsøger derefter at ønske lidt til året der kommer og dette år skal ikke være anderledes. Men først vil jeg gerne tage et lille kik på årtiet der er gået, for det er jo for vildt hvad sådan et årti kan bringe. Jeg fik i det sidste årti opfyldt mine to STØRSTE ønsker – jeg købte min gård og fik hestene hjem på egen grund og jeg blev mormor <3

Foruden at få sine største ønsker opfyldt, så skete der godt nok meget i sådan et årti. Begge mine børn blev voksne, flyttede hjemmefra og startede deres egne liv. Jeg skulle nu have en ny voksen rolle i livet. Det blev årtiet hvor jeg i den ene ende stoppede med at ryge og den anden ende blev veganer. Det blev årtiet hvor jeg lærte jeg både kan løbe og styrketræne, og så blev det årtiet hvor jeg forlod mit arbejde i Køge. Jeg fik mig både en masse ITIL og LEAN certificeringer og tog også lige en uddannelse som Shadow Facilitator og en som kostvejleder.

Jeg vil slet slet ikke begynde at se et årti frem, det er helt umuligt. Jeg ser bare at så er Mathias 11 år, hvilket slet ikke er til at forestille sig. Nu ønsker jeg mig at blive farmor og jeg ønsker at jeg har mindst 5 børnebørn når vi næste gang skifter årti….jeg siger det bare 😉

2019 – hvilket år.

2018 var et hårdt år, det hele blev for meget og jeg kunne ikke magte det hele. Med dette i bakspejlet gik jeg ind i 2019. Fast besluttet på at ændringer skulle ske, at jeg aldrig skulle udsætte mig for den totale nedsmeltning igen og jeg vidste hvad det vigtigste var at gøre noget ved – arbejdet. Det var tid til at komme videre, jeg havde ventet alt for længe. Forlod Køge 1. maj og startede mit nye job, det var det rigtige for mig på det rigtige tidspunkt, jeg skulle videre.
Jeg startede også 2019 ud med at være lidt irriteret på personlig udvikling, jeg havde fordybet (og pint) mig selv igennem kæmpe personlig udviklings forløb og var nu nået til at det var for meget, at jeg fik følelsen af personlig udvikling skulle til fordi jeg ikke var god nok, så tog en pause og besluttede at i 2019 skulle jeg prøve at lande på benene, lidt mere robust.
Jeg føler mig ikke mere robust, men jeg er et bedre sted i forhold til min egen personlige udvikling, jeg føler jeg ved hvad jeg har brug for lige nu.

Min udvikling lige nu har ikke brug for et forløb, en uddannelse, en mentor….den er i fuld gang inden i mig og med de værktøjer jeg har. Og som altid støttet godt op af min coach.

2019 sluttede desværre med at jeg måtte tage afsked med min elskede Coda og se Karla være ladt tilbage uden sin bedste ven 🙁

Kærlighed

Jeg har lige set den “året der gik” video jeg lavede sidste nytår og der var fokus kærlighed, kærlighed til mine børn og mit barnebarn. Dét er ikke et dårligt fokus og det har været et godt fokus at have, det vil altid være fokus og være vigtigt hvert år, men nu kan jeg se der manglede noget….ikke ét sted omtaler jeg kærlighed til mig. Så dét er hvad mit fokus i 2020 er, kærlighed til mig! Hvad det lige betyder det må året jo vise, der ligger mange ting bag. Jeg har i 2019 indset nogle ting….

  • Mænd tænker og fungerer lineært, kvinder tænker og fungerer i faser (cyklus). Mænd har skabt vores samfund og det fungerer derfor lineært, men dette fungerer dårligt for de af os kvinder som fungerer bedst i faser. For mig var dette en øjenåbner, når jeg beslutter noget, kan det være en “for nu” beslutning i stedet for en livsbeslutning.  Det bliver godt nok lettere at tage beslutninger fra nu af.
  • De vigtigste parametre for mig er Ro, balance og mening. Jeg vil tage flere meningsfulde ting ind i mit liv, og kigge efter mening hvor det ikke umiddelbart er tydeligt.

Min sorte Smølf

Jeg har indset at det ikke er noget unormalt  at føle man har to sider, en stemme på hver skulder, det er ganske normalt og er gennem tider blevet kaldt mange ting.  Egoet, ikke som Freud beskrev det, men som den Budhistiske tro beskriver det, et Ego som er skabt af vores omgivelser, vores opdragelse og oplevelser, det er ikke vores sande jeg, men det skabte jeg. Egoet passer på vores indre, men fratager os også at mærke nuet. Egoet, mit skabte jeg, har både et navn og et image, det er sorte Smølf. Jeg har ledt efter et navn, et mere passende, men for mig har det længe været sorte Smølf, så det må være det rigtige for mig. I 2020 vil jeg arbejde på at skille Sorte Smølf (mit skabte jeg, Egoet) fra mig, mit sande jeg. Ikke at han ikke skal være der, han er faktisk god for mig til tider, men for at mit sande jeg kan få lov at leve, det er der der er mening. Måden at undgå at undgå at lade Egoet styre sit liv, er at kunne se på det udefra, og jeg ser ham og vil gøre det tydeligt for mig hvornår det er ham der er på spil. Det bliver faktisk sjovt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snasket kanelstang