Bønneboller

Jeg har, desværre, en kærlighed til brød og det er ikke godt for min sundhed, min mave eller min vægt, så jeg er altid på udkig efter at tilfredsstille den kærlighed uden at gå for meget på kompromis med de andre ting. Og vejen frem er jo altid BØNNER!

Nu har jeg bagt mine bønneboller et par gange og jeg er meget glad for dem, så denne gang blev det tid til at lave en opskrift.

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne vand
  2. Tilsæt kerner, frø og flager til vandet
  3. Blend bønnerne helt fri for klumper
  4. Rør bønnemosen godt ud i vandet
  5. Tilsæt kanel
  6. Bland først fuldkornsmel, dernæst hvedemel i den våde masse med en pisker med dejkroge
  7. Tilsæt hvedemel til dejen er tør nok til at tage op og ælte færdig
  8. Sæt dejen overdækket til hævning et lunt sted i 45 min
  9. Form 14-15 boller og dæk dem over
  10. Lad dem hæve yderligere 15 min
  11. Smør bollerne med soyafløde eller plantemælk og drys med havregryn
  12. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 12-15 min.