Dayli Dozen muffins

Jeg vil rigtig gerne have et eller andet sødt og “tørt”, som jeg med god samvittighed kan spise til min eftermiddagskaffe. Når jeg savner brød eller kage, så er det fordi det er noget tørt og mere bastant end frugt er. Det er hvad jeg mener med tør. Når jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen, sidder jeg og kobler af med en kop kaffe før jeg begynder på diverse opgaver derhjemme og til den kaffe vil jeg gerne have noget der er sødt, lækkert, sundt og uden alt for mange kalorier. Efter at have prøvet at lave Daily Dozen kiks, så tænkte jeg at man måtte da kunne lave kage.

Denne muffin dækker dagens behov for hørfrø og krydderier. Derudover indeholder den halvdelen af dagens nødderation, samt frugt, bønner og fuldkorn, så dét kan man da kalde en Daily Dozen muffin.

Opskriften er til 7 muffins
Er man ikke til tørre muffins som jeg, kan man tilsætte lidt revet gulerod eller æble.

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Hørfrø knuses sammen med kanel og allehånde.
  2. Nødder hakkes groft og ligges til side.
  3. De resterende ingredienser blendes til en masse.
  4. Nødder blandet i massen.
  5. Massen fyldes i muffin forme og bages i ovnen på 180 grader i 40 min.