Drop olien

Der er mange grunde til at droppe olien.
Kaloriemæssigt gør det en kæmpe forskel. Det er skjulte kalorier som vi ikke tænker over når vi steger vores grøntsager i olie, men den olie der anvendes indeholder ofte flere kalorier end alle de grøntsager der steger i den, vi kan derfor let fordoble kalorierne i vores ret uden at få noget ud af det. Der kan være over 100 kalorier i en spiseske olie.

Sundhedsmæssigt så er olie en hårdt forarbejdet fødevare, som vi ved ikke er sundt for os. Uanset hvilken form for olie du anvender, vil den være hårdt forarbejdet og kroppen vil have svært ved at kende den, derfor mister fødevaren olien er lavet af sin sundhedsværdi for din krop.
Dr. Michael Greger omtaler olie som fedtstoffernes svar på hvidt sukker. Kigger vi på lyskrydset, er Oliven og Ekstra jomfruolie en gul lys fødevarer, og alle andre olier er en rød lys fødevare.

Drop olien i maden, på maden og omkring maden. Steg dine grøntsager i vand, lav dine frikadeller i ovnen, tilsæt avocado eller banan til bagværk. Der er mange måder at erstatte olien på. Hvis du står med en opskrift med olie, så prøv enten bare at udelad den, find noget fedtrigt at udskifte det med, Google for gode råd eller prøv at spørge i fora og på sundhedssider.