Virkelig lækker portionsanrettet kage til gæster, eller total forkælelse til kaffen.
Alle ingredienser laves på forhånd og sættes i bøtter på køl, mens kaffen brygger kan du samle kagen og så er den klar til servering.
Alt bør laves mindst 2-3 timer før servering, gerne aftenen før.
Hvor stor en portion det bliver styrer du med størrelsen på skålen.
Kagen er selvfølgelig vegansk og er en nyfortolket æblekage i en mandelskål.
Dette er en opskrift der tager noget tid og er ikke det letteste, men det er det hele værd.
Denne opskrift er til 4 kager.
Ingredienser
Mandelskål
Hindbærmousse
Æblekage
Flødeskum
Fremgangsmåde
- Kør mandlerne gennem en kværn eller blender til næsten fint mel.
- Bland smør, mandler, sirup og sukker sammen til en blød dej og tilsæt hvedemel lidt efter lidt.
- Læg bagepapir på en bradepande og klip det ud i 4 lige store dele.
- Form 4 lige store kugler af dejen og læg en på hver del bagepapir. Flad dem godt ud så de er cirka 1½ cm tykke.
- Bag dem i ovnen på 180 grader varmluft i cirka 12 minutter, til de er helt gyldne.
- Tag dem ud og vip dem over bunden af en passende størrelse skål til dine kager. Brug bagepapiret til at løfte dem og vippe dem over med, så går de ikke i stykker.
- De skal herefter stå og køle helt ned før du rører dem.
- Varm dine frosne hindbær op til de er helt optøet og lune.
- Blend hindbærmassen og læg den glatte masse tilbage i gryden.
- Tilsæt sukker og agar agar og kog det op.
- Stil det til side til afkøling i 15 min.
- Pisk alle 200 gram soyafløde og tilsæt en fjerdedel til hindbærmassen.
- Sørg for det er fordelt jævnt så den lyserøde farve er ens.
- Sæt moussen på køl.
- Læg skiftevis et lag æblemos og et lag æblekagerasp i en bøtte.
- Dette gøres for at få både opblødt og sprødt rasp til kagen.
- Sæt det på køl.
- Tag dine fine skåle og læg 1 cm hindbærmousse i bunden.
- Det kan sagtens være du har for meget mousse, da det afhænger af hvor spids eller flade du har lavet dine skåle.
- Læg derefter æblekage helt til toppen af skålen.
- Top din kage med flødeskum.