Risalamande – Vegansk selvfølgelig

Risalamande er jo næsten en religion og der er virkelig mange forskellige måder at lave vegansk risalamande på. Jeg har jo snart prøvet nogle år og i år syntes jeg den blev virkelig god. Den skal selvfølgelig have varm kirsebærsovs for at være helt perfekt.

Bonus info: Den kan fryses og krystalliserer ikke. Brug fryseposer, pres alt luft ud og luk med en poseklemme. Tø den langsomt op i køleskabet. Den er stadig perfekt.

Ingredienser

    Risengrød

  • Risalamande

Fremgangsmåde

    Risengrød

  1. Ris og vand koges op i en tykbundet gryde
  2. Tilsæt både rismælk og soyamælk
  3. Rør jævnligt i grøden på middel varme, det tager ca 1 time
  4. Køl ned i køleskab natten over
  5. Risalamande

  6. Tilføj vanilje efter smag
  7. Hæld kogende vand over mandlerne og smut skallen af.
    Hak derefter mandlerne groft
    Tilsæt derefter mandlerne
  8. Pisk Alpro piskbar med 1 tsk citron
  9. Vend forsigtigt piske’fløde’ i grøden
  10. Stil på køl et par timer og server derefter med varm kirsebærsov