Risalamande er jo næsten en religion og der er virkelig mange forskellige måder at lave vegansk risalamande på. Jeg har jo snart prøvet nogle år og i år syntes jeg den blev virkelig god. Den skal selvfølgelig have varm kirsebærsovs for at være helt perfekt.
Bonus info: Den kan fryses og krystalliserer ikke. Brug fryseposer, pres alt luft ud og luk med en poseklemme. Tø den langsomt op i køleskabet. Den er stadig perfekt.
Ingredienser
Risengrød
Risalamande
Fremgangsmåde
- Ris og vand koges op i en tykbundet gryde
- Tilsæt både rismælk og soyamælk
- Rør jævnligt i grøden på middel varme, det tager ca 1 time
- Køl ned i køleskab natten over
- Tilføj vanilje efter smag
- Hæld kogende vand over mandlerne og smut skallen af.
Hak derefter mandlerne groft
Tilsæt derefter mandlerne - Pisk Alpro piskbar med 1 tsk citron
- Vend forsigtigt piske’fløde’ i grøden
- Stil på køl et par timer og server derefter med varm kirsebærsov